Quantcast
Channel: شهرستان نمین
Viewing all 240 articles
Browse latest View live

پای صحبت های رحیم اسدالهی شاعر سرعینی

$
0
0

اردبیل –سولمازپورنعمت –خبرنگار همشهری :«رحیم اسدالهی » شاعر نام آشنای سرعینی در اسل 1320 به دنیا آمدوی کارمند آموزش و پرورش بوده و در سال 1386 بازنشته شده است .کتاب های منتشر شده از او عبارتند از: کتاب «قارتالین اسکی غزللری»،«قزیل غزللر»،«منظومه عفل و عشق »،«منظومه شمس ولایت »،«نوید وصال»،«سرعین در آینه فلم »،«مشارکت و خلاقیت در آموزش و پرورش »در ادامه گفت و گو با این شاعر پیشکسوت را می خوانید

سرودن را از چند سالگی آغاز کردید و چگونه متوجه چنین استعدادی در خود شدید؟

تقریبا از11 سالگی شعر گفتن را آغاز کردم . به قول استاد شهریار که می گفت:«شاعر اولابیلمز آناسی دوغماسا شاعیر »(کسی که مادرش اورا شاعر به دنیا نیاورد شاعر نمی شود ) احساس می کردم در درونم یه چیزهای هست من هم دانسته ،ندانسته آن ها را به زبان می آوردم من احساس می کنم از کودکی  شعر گفتن را آغاز کردم

اولین شعر که سرودید را بخاطر دارید؟

این شعر را در 11سالگی گفتم . آن زمان قطعه های کوچک رباعی می سرودم .

عشق شیرین فسانه دی غم گئترن تراندی

شمع کئپنکدی یاندیر اغلاماغی بهانه دیر

 

وضع شعر استان اردبیل را در مقطع کنونی چگونه می بینید؟

در استان اردبیل  شاعرانی خوبی داریم شاعران هم سن و سال من در اردبیل بیشتر مدیحه سرا هستند شاعرانی  چون ائلچی ،عاصم داریم که بسیار هم سرآمد هستند .

سرعین چطور؟

در سرعین هم  شاعران جوانی داریم . تازه در عالم ادبیات قدم نهادند امّا آینده خوبی برای آنها می بینم .

رابطه ی شعر با تاریخ چگونه است ؟

سوال بسیار خوبی پرسیدید شما اگر به شعر شاعران آذربایجان دقت کرده باشید کلیه اتفاقات تاریخی را در غزل های خود آورده اند امیدوارم از این به بعد شاعران ما هم رشادت ها،اسطوره ها و حماسه های هموطنان مان را به نظم و نثر در بیاورند بنده فکر می کنم خودشعر نیز تاریخ است به شعر های فضولی یا نسیمی دقت کرده باشید می بینید  قدم به قدم تاریخ پیش  رفتند حتی زندگانی پیامبران و امامان را با شعر بیان کرده اند

شعر کنونی ما با اندیشه های عرفانی چه رابطه ای می تواند داشته باشد ؟

می دانید شعر چندین شاخه دارد و عرفان هم یک شاخه ای از شعر بستگی به شاعر دارد که چگونه خود را به آن نزدیک کنند .ما شاعران طنز نویس، مدح سرا ، انتقادی و ... داریم اما اینها ربطی به عرفان ندارند شعر عرفانی جداست کسی که از چشمه عرفان نچشیده باشد نمی تواند شعر عرفانی بگوید اول خدا را بشناسد به حقیقت و معرفت برسد عرفان شناس باشد از دنیای مجازی به دنیای الهی برسد تا شعر عرفانی بگوید .

کدام قالب شعری را بیشتر می پسندید ؟

هر قالبی ،چه مثنوی یا رباعی و دیگر قالب ها ،هر کدام در جای خود مناسب هستند . اما غزل چیز دیگیر است معتقدم غزل سلطان شعر است . هر شاعر تازه کاری که نوشتن غزل را تمرین کند معمولا شاعر خوبی می شود .

آرزوی شما ؟

آرزو دارم کتاب های همه شاعران چاپ شود

شما در برخی از اشعارتان از استاد شهریار یاد کرده اید . رابطه شما با استاد شهریار چگونه بود؟

شهریار استاد امثال بنده بودند.استاد شهریار چشم و چراغ ،و سخن آذربایجان است .وی در کمال شهرت ،هم صحبت جوانان علاقمند می شود که ذره ای قریحه شعر داشتند . به امثال ما امید می داد و تشویق مان می کرد هنر استاد شهریار بود ضعیف ترین قریحه های شعری را پرورش می داد برای همین استاد شهریار هیچ وقت نخواهد مرد و رفته رفته زنده تر می شد .

خاطره از استاد شهریارتعریف کنید؟

من 18سال از محضر استاد استفاده بردم با اینکه حوصله حضور در جمع های مختلف را نداشت . اما برای شاعران که تازه پاگرفته بود حوصله به خرج می داد و همه زحمتها را تحمل می کرد تا وی را پرورش دهد . آن زمان سرعین هنوز شهرت کنونی را نداشت من به عنوان یک جوان از منطقه ای دور افتاده ،خدمت وی که می رسیدم با خوشرویی می گفت بگو ببینم چی نوشتی ؟وقتی شعرهای تازه ام را برایش می خواندم و روحم آرام می گرفت . استاد دستی بر سر من می کشید و خود نیز شعری می خوان و می گفت حالا راحت شدی؟سرآخر هم به لحن شوخی آمیخته با جدی می گفت برو مادرت منتظر است !

شما در جبهه یا جنگ هم حضور داشتید؟

بله. سال64 در عملیات  والفرج 3، بیت المقدس و در چندین عملیات مختلف

 


مهارآب های سطحی ؛خواسته اصلی اهالی پیله رود

$
0
0

 همشهری از مشکلات منطقه ای در نمین گزارش می دهد .

نمین - سولمازپورنعمت - خبرنگار همشهری :پیله رود منطقه ای است باوضعیت توپوگرافی کوهستانی واقع در حاشیه غربی دریای خزر است. مجموعه روستاهای پیله رود از توابع استان اردبیل و شهرستان نمین و زیر مجموعه ای از بخش   مرکزی (بخش ۳ نمین)می باشد که فاصله اش تا مرکز استان ۵۲ کیلومتر و با مرکز شهرستان  در حدود ۳۵ کیلومتر می باشد که دو شهر نمین و عنبران سفلی در سمت شرقی پیله رود قـــــرار  گرفته اند.منطقه پیله رود از شمال به کشور جمهوری آذربایجان و جنوبـاً به روستـا های کلندرق علیا ٬کلندرق سفلی و روستای علی کمر و شرقـاً به اراضی روستاهای عنبران علیـا و قشلاق (پیله زیر) و غربـاً به روستاهای دلیکلی داش ٬خواجه بلاغی٬ بویاغچلو وسرخانلومنتهـــی میگردد که در دوره های قدیم بیشتر این روستاها نیز به پیله رود تابعیت داشته اند. 
 پیله رود به ۱۴ روستا با اسامی ذیل بترتیب : فتح مقصود ــ نظر علی کندی ــ هشنه ــ خوش آباد مسجد محله سی ــ آقایارلو ــ یوزباشی قلعــه سی ــ پیرجوار ــ پیرزاده ــ قلعه ــ قاضی کندی ــ  گودلر ــ صالح قشلاقی و ولی آباد اطلاق میگردد .پیله رود با داشتن حدود ۲۰ کیلومتر مرز مشترک ٬ همجواری با جمهوری آذربایجان را دارد کــه روستای ییلاقی فتح مقصود در چند صد متری مرز و جاده پاتران قرار گرفته است.

وجه تسمیه

درافسانه ی مردم محلی نقل می شود که درزمان قدیم در این منطقه پهلوان و سرداری که بر این قلمرو حاکم بوده و در جایی بنام " قلعه زنگی" که مشرف بر رودخانه است سکونت داشته است که فردی باهیکلی تنومند وصورتـــی چاق٬ پلک و ابروانی ضخیم و با چشمانی درشت بوده بطوریکه پیله چشمان و ابروانش (افتادگی و ورم پوست بالای چشم و پلک بالایی که مژه آن زیاد بوده )سنگینی کرده وبصورتش می ریخته که آنها را به وسیله گیره هایی بالا نگه میداشته وچون بر همه روستاهای اطراف پیله رود صدارت داشته با اشاره به ظاهر وی منطقه سکونتش را بدین نام خوانده اند  که در لغت نامه هم پیله بمعنی چشم و پلک چشم آمده است .

برخی از اهالی نیز که از اجداد خود شنیده اند بر این باورند که گذشتگانشان در کنار این رود خانــه بخاطر وجود آب مسکن گزیده و بدلیل اینکه منطقه ای جنگلی و پر از درختان توت بوده است به پرورش کرم ابریشم اشتغال داشته و از این طریق امرار معاش مینموده اند وبهمان خاطـــــر به این منـــطقه  پیله رود گفته میشود    .

* در لغت نامه ها اشاراتی شده به "پیله"بمعنی (صحرا و زمینی خشک و وسیع که در میان دو آب واقع شده باشد یعنی دو طرف آن دو رودخانه رفته باشد یا یک رودخانه دو شاخ شود و آن زمین را در میان در آیـــــــد.)  (بحالت جزیره در آید)با توجه به کوهستانی بودن منطقه و وجود دره های زیاد دراطراف٬رودخانه هایی شکل گرفته ولی همه آنها بدون آب بوده ویا اینکه فقط آبهای فصلی در آنها جاری هستند و تنها رود خانـــــه بزرگ و قابل قبول رودخانه ای است که از وسط روستاها میگذرد و از کوههای اوچ دره و هفت چشمه سـرچشمه و تا رودخانه قره سو در نزدیکی اردبیل پیش میرود که آنهم در سالهای گذشته کمترین آب در فصول سال را داشته .در مواردی "پیله" بمعنی گیل دیک (نام محلی وعام گلی است) آمده است . "گلی است ازانواع گل سرخ و به اندام کوچکتر از گل سرخ و در هر شاخه چندین گل باهم شکفد به رنگـــهای مختلف سفید و صورتی و سرخ دیده میشود .گلی است خوشبوی ٬گونه های بسیـــاری از آن در جنگلهای شمال و ارتفاعات فوقانی و در آذربایجان هست که گل زرد و گل دو روی وگل گنده از گونه های معروف و خوشبوی آن است و میوه ای سرخ و کوچکی دارد.

تعاون روستایی

پیله رود یکی ازمعدود مناطقی می باشد که تعاون در آنجا جایگاه خود را یافته بود و سالهای سال مردم آن را تجربه کرده بودند.در پیله رود یک شرکت تعاونی روستایی به نام تعاونی «خوش آباد»وجود داردکه زمان تاسیس آن به سال 1342 بر می گردد و اهالی 19روستا در آن عضویت دارند .

کوههای پیله رود 

منطقه پیله رود بدلیل کوهستانی بودنش دارای پستی و بلندیهای متعددی است که زنجیروار در اطراف روستاها با اشکال و ارتفاع مختلفی قد کشیده و در مقابل دیدگان هر تازه وارد و دوستدار طبیعت خود نمایی میکنند.
کوه قرخلر(چهل تن)بلندترین کوه در شهرستان نمین و بخصوص در پیله رود می باشد که در سمت جنوبی منطقه قرار گرفته و بر جمیع روستاهای پیله رود و اطراف تسلط کامل دارد.کوههای قلعه زنگی٬ اوچوق ٬ للـه داغی و اوروج داغی و...نیز در میان روستاها دیده میشود.

دو سنگ ایستاده روستای پیرزاده

منطقه پیله رود جزء مناطقی است که نیاز به کاوش و ثبت آثار باستانی دارد مانند کوه بزرگ قرخلر و کوه قلعه زنگی در زمان های قدیم محل سکونت بوده ،آب درمانی زرده بره و 2سنگ ایستاده روستیا پیرزاده از جمله مناطقی است که گمان می رود دارای آقار باستانی کاوش نشده باشند در روستای پیرزاده 22سنگ ایستاده وجود دارد که یکی به رنگ سیاه و دیگری سفید است هر 2 سنگی که درزیر آن قرر دارد وصل شده اند . عده ای ازاهالی معتقد هستند که سنگ سیاه نماد مرد گناهکار و سنگ سفید نماد زن گناهکار است و عده ای هم معتقد اند در این منطقه قلعه ای وجود داشته و این 2سنگ پایه های طبیعی دروازه آن قلعه بوده است .

محصولات باغی

دراغلب روستاهای منطقه پیله رود باغهای زیبایی وجود  دارد که در آنها انواع درختان میوه سیب قرمز ـ سفید لبنانی  ـ  آلبـالو زردآلوی معمولی و حسین خانی ـ گوجه درختی ـ گیلاس ـ بادام ـ گردوهای پوست کاغـذی وجنگلی ـ توتهای سفید ٬ سیاه و شاه توت ـ انواع گلابیهای بومی با نامهای محلی همانند"اوچ ده سووار" که پس از رسیدن زرد و بسیار شیرین میشود ـ "پنجه ای " که در دو نوع شیرین و ترش وجود دارد ـ " نطنز" که شاه میوه است و بسیار بزرگ و شیرین و آبدار میباشد.

مشکلات اهالی منطقه :

به گفته رئیس شورای اسلامی هشنه ازروستاهای دوازده گانه پیله رود و عضو شورای بخش ،مسئولان از سال 1389 قول ساخت 36 آب بند برا یمهار آبرودخانه های فصلی منطقه را داده بودند که تاکنون فقط 9مورد آن به پایان رسیده است «میرعیسی سید حسینی » بابیان این که مهار آبهای سطحی پیله رود خواسته اصلی اهالی است . افزود با توجه به این که چندین سالاست با خشکسالی روبه رو هستیم و آبهای زیر زمینی در حال تمام شدن است ،برای ذخیره آبهای زیرزمینی ،احداث سد های زیر زمینی در منطقه ضروری است .

وی بابیان این که لوله کشی گاز نیز تا نزدیکی اغلب روستاها آمده است . اما هنوز انشعاب گاز واگذار نشده است خواستارتسریع دراین خصوص شد سید حسینی با بین این که چندین مسجد در منطقه پیله رود بازسازی شده ست گفت :هنوز برا ی بازسازی بقیه مساجد روستاهای منطقه مشکل داریم .رئیس شورای روستاهای هسته گلایه با گلایه از مسئولان شهرستان نمین گفت :اکنون مناطق پیله رود خودرویی برای تردد و رفت و آمد به مرکز شهر ندارند و تنها وسیله رفت و آمد اهالی یک مینی بوس بود که مدت هاست دیگر در این مسیر کار نمی کند .

شکوفه ی درخت آلبالو- شهرستان نمین

نمین میزبان _میهمانان در راهند _مسعود ایمانی قشلاق چای (صورت)

$
0
0

بازنشر

بار دیگر فصل گرما از راه رسید و مسافرت های تابستانی آدم های گریخته از هیاهوی دود ، آهن و سیمان به سراسر کشور از جمله سرزمین بهشت آسای آذربایجان ،خصوصا استان اردبیل آغاز گردید.

از آنجا که شهرستان نمین درکرانه جاده پر رفت و آمد ارتباطی شمال- شمال غرب ایران قرار دارد و با توجه به هوای پاک و خنک آن در فصل تابستان که چون اکسیژنی حیات بخش ،هر مسافرتازه واردی را مشتاق به توقف و درنگ می کند ،می تواند مهمانان بسیاری را پذیرا باشد .

میزان آمادگی و مقدار امکانات شهرستان نمین به عنوان میزبان مسافران تابستانی ،موضوع مورد بحث این نوشتار است که با نگاهی گذرا به آن می پردازد . تغییرات ساختاری در زندگی انسان امروزی که به اصطلاع به آن زندگی ماشینی گفته می شود . به جبر ،تغییراتی را نیز در روحیات و رفتار وی به وجود آورده است .انسان امروزین که در مکان شهرها و یا در حوزه شهر های صنعتی زندگی می کند نیاز مبرم به استراحت و آسایش در خارج از محدوده زندگی خود یا به معنایی – نیاز به گریز موقت از آن را دارد . در نتیجه باید گفت مسافرین انسانهایی هستند که برای رهایی از پیچیدگی های طاقت فرسای شهرنشینی و بازتاب های صنعتی و ماشینی آن به مکان جدیدی پای می گذارند تا در ایام موقتی که در آن جا حضور دارند . بتوانند به آهنگ یک روندی و تکراری و ملال آور روزانه خود پایان دهند و یا تغییری در آن ایجاد کنند . هر مکانی که بتواند این مهم را برای آنان فراهم سازد ،یا به عبارتی –خاطره ای خوش از سفر را برای آنان ایجاد نماید از آن استقبال خواهند کرد. باید توجه داشت عرصه تعامل میزبان و مهمان ،مانند یک سکه دورویه و با یک نیاز دو طرفه است . همان طوری که مسافرین به مکانی جهت کسب آرامش نیازمندند . پویایی شهر ها نیز اساسا به حضور مسافرین بستگی دارد . جهان امروز دیگر تاب و تحمل دیوارهای فاصله و چارچوب های انزوا را ندارند و زندگی انسان امروزی چنین شیوه ای را بر نمی تابد زیرا جهان امروز جهان ارتباطات است 

 فاصله نمین تا مرکز استان راه چندانی نیست . ضمن آنکه در مسیر نمین به سمت گردنه حیران ،امکانات رفاهی اعم از ویلاهای اجاره ای و رستوران های سرراهی وجود دارد . اشاره به این موضوع بدان معناست که بر آوردن نیازهاو ملزومات مورد نظر مسافرین در خارج از محدوده شهر نمین نیز قابل دسترسی است . حقیقت این است که ما می خواهیم خودمان و شهرمان را به مسافران و ایرانگردان بشناسانیم تا از برقراری این ارتباط ضمن تبادل فرهنگی از فرایند اقتصادی آن نیز بهره مند شویم . بدون تعارف باید گفت ،قبل از آن که آنان به ما نیازمند باشند ما به حضور آنان نیازمندیم درست مانند مغازه داری که چشم به راه حضور مشتری دوخته است . تنها با چنین نگاه به مقوله توریسم و یا مسافران تابستانی می توانیم به شکوفایی آینده و شهرمان امیدوارباشیم سردادن شعار در قالب چند تابلو در مسیر ورودی شهر پاسخگوی الزامات میزبان نخواهد بود .زیرا میزبان قبل از آنکه به شعار بپردازد می بایست در اندیشه فراهم ساختن امکانات میزبانی باشد .یکی از معضلات موجود در شهرستان نمین عدم پارکینگ مناسب جهت پارک ماشین مسافرین است . زمین ناهمواری که در مرکز شهر به عنوان پارکینگ عمومی استفاده می شود .غالبا توسط ماشین های مسافرکش ،وانت بارهای میوه فروش ،مینی بوس کمپرسی اشغال شده است .باید یادآور شوم پاکینگ یاد شده به لحاظ سطح ناهموار آن ،نه تنها برای مسافرین غیر قابل استفاده بلکه در شأن و سابقه فرهنگی شهرستان نمین نیز نمی باشد . حال زمین مورد اشاره در اختیار شهرداری است .جادارد ضمن هم سطح سازی و تامین روشنایی .آن را به بخش خصوصی اجاره داده تا ضمن حفظ آبروی شهر منبع درآمدی نیز باشد .پارکینگ روبروی موزه نمین که ظرفیت چندین ماشین را دارد ،اکثر از سوی ماشین های بومی پرشده و پاسخگوی نیاز مسافرین نیست .

طرح خط کشی جدید در خیابان های شهر جای تأمل و بررسی مجدد دارد در طرح جدید یک لاین یا یک مسیر حرکت به صورت خط ویژه و در مجاورت آن ،دو لاین با خط مقطع از هم تفکیک ،که یک لاین برا ی پارک و لاین دیگر جهت تردد اتومبیل تعیین شده است . در مسیر ویژه که توقف ممنوع نیز است .بعضا اتومبیل هایی به صورت لحظه ای و موقتی پارک می کنند که این امر موجب انحراف به چپ اتومبیل ها وعبور از روی خط ممتد انجام می گیرد . این خود یعنی انجام خلافی که بستر آن را پیش از همه راهنمایی و رانندگی بوجود آورد ضمن آن که باید توجه داشت . مامورین پلیس قادر نخواهند بود  .بطور شبانه روزی مشغول ارایه تذکرات به رانندگان متخلف باشند . به نظر می رسد طرح یاد شده بیش از آنکه منشا کارشناسی داشته باشد نتیجه مدیریت سلیقه ای است در ضمن لاین پارک آزاد نیز در سطح مرکز شهر عموما از سوی اتومبیل های بومی پرشده و جایی برای پارک مسافرین وجود ندارد . مسافرانی که به ناچار برای چند لحظه کوتاه مدت ،جهت خرید در مسیر توقف ممنونع پارک کی نمایند از سوی پلیس تذکر دریافت کرده و یا جریمه می شوند . دراین حال مسافر از راه رسیده عطای نمین را به لقایش می بخشد و می گریزد .ازآنجا که ورود کمپرسی و کامیون و اتوبوس به خیابان اصلی ممنون است جادارد مسئولین راهنمایی و رانندگی – حداقل در فصل تابستان طرح ممنوعیت اتومبیل ها را در دوطرف خیابان لغو نمایند . هر مسافری در لحظه ورود به یک شهر مایل است از سوی شهرواندان آن شهر بدون اشکال تراشی و دغدغه پذیرفته شود به یاد داشته باشیم برخورد مناسب و استقبال مهر ورزانه با مهمانان آنان را بر سفره میزبانی ما ماندگار خواهد ساخت است .سطح زیر بنای رستوران ها هم سطح مغازه های معمول است . در این رستوران ها جایگاه خاصی برای خانواده ها تعریف نشده است . سرویس دهی نیز در سطح پایین انجام می گیرد . جای تأسف است که هنوز در بعضی از این رستوران ها قاشق و چنگال بدون پوشش بهداشتی به همراه پیاز بروی تکه نان در بشقابی قرار گرفته و به مهمانان داده می شود. این امریادآور سرویس دهی سالن غذاخوری پادگان ها به سربازان است . سرویس بهداشتی این رستوران ها اکثرا تک واحده و درب آنان عموما رو به سالن غذا خوری باز شده و مهمتر این که استفاده از آن برای خانم های مسافر به لحاظ شرم و حیای آنان غیر قابل استفاده است . امیدوارم در آینده اداره نظارت براماکن عمومی نیروی انتظامی و واحد بهداشت شهرستان در هنگام صدور پروانه کسب جدید برا یاین گونه مکان ها موارد یاد شده را مد نظر قرار دهند .

پارک کوچک و محقر شهر در مجاورت ساختمان فرمانداری ،پاسخگویی پذیرش و استقرار مسافرین نیست . پارک یاد شده عصر ها مورد استفاده ساکنین بومی قرار گرفته و جای کمتری برای مسافران باقی می گذارد ایجاد پارک مسافر و نیز پارک عمومی در حد و اندازه های شهرستان نمین و از طرح های ضروری و الزامی است که امیدواریم مسئولین در آینده ای نه چندان دور به ایجاد آن همت  گمارند . در ضمن تلاش بی وقفه نیروی انتظامی شهرستان به جهت برقراری و تامین امنیت مسافرانی که شب ها در پارک به استراحت می پردازند قابل تقدیر و ستایش است .

برقراری پایگاهی اطلاع رسانی در قالب چادر یا کیوسک سیار در چندین نقطه شهر و تهیه و توزیع تقشه شهرستان نمین جهت معرفی جاذبه های توریستی آن به مسافران از اقدامات لازم در فصل تابستان است .

میدانیم ورود هر مسافر به یک شهر برابر با تزریق سرمایه توسط وی و در نتیجه ایجاد شتاب در چرخه اقتصادی آن شهر خواهد بود .

شهرستان نمین به لحاظ داشتن قابلیت های بالقوه و بالفعل اعم از زمین ،آب و هوای پاک ،نیروی کار آماده و ارزان ،دستگاه های اجرایی آماده به خدمت و مهمتر اینکه حضور مسئولین آگاه و علاقمند به امر مهم سرمایه گذاری در این شهرستان می تواند بستری برای کوشش و بهره وری سرمایه گذاران و نیز موجب آبادانی این هشر باشد . اگر چه در راستای تشویق صاحبان سرمایه ارسال دعوت نامه برپایی همایش و انجام تبلیغات رسانه ای امری پسندیده است –امّا باید توجه داشت ،از گروه مسافران بی شماری که در فصل تابستان به شهرستان نمین می آیند شاید یک یا چندتن از همان سرمایه گذرانی باشند مه ما چشم به راه آنان دوخته ایم پس سعی کنیم میزبانی شایسته باشیم .

جنگل فندوق لو یکی از مواجب پربرکت و طبیعی خداوند در شهرستان نمین است اگر چه سخن درباره آن نوشتار دیگری را می طلبد . اما امیدواریم مسئولین شهر به پاس شکرگزاری از این نعمت گرانقدر در ساماندهی بهینه آن جهت سرویس دهی به مسافران و معرفی غنای فرهنگی مردم شهرستان باستان نمین کوشنده و توانا باشند .

در پایان به پیشنهاداتی اشاره می شود که می توان با اجرایی کردن آن شهرستان نمین را چون میزبانی سربلند و سرافراز در برابر مهمانان خود قرار داد . امیدوارم

1-        جشنواره گلیم :

گلیم دست بافت و سنتی شهرستان نمین خصوصا شهر مرزی عنبران از معروفیت و محبوبیت جهانی برخوردار است . پیشنهاد می شود در فصل تابستان با برگذاری جشنواره گلیم با نمایش بخش متنوع آن یعنی سیکل کامل تولید و برپایی نمایشگاه در محل پارک فعلی – گامی بلند در سرگرمی مهمانان و نیز کسب درآمد برای ساکنان منطقه برداشت .

2-      جشنوره موسیقی سنتی

بر پایی جشنواره موسیقی سنتی توسط هنرمندان شهرستان و اجرای تکنوازی آن در طی زمان های معین و در فضای پارک فعلی می تواند شب های خاطره انگیزی را برای مسافران و مردم بومی به وجود آورد .

3-      جنگ شادی

این برنامه به صورت زنده در قالب اجرای میان پرده های طنز انجام مسابقات فرهنگی معرفی نوجوانان مستعد شهرستان در امور درسی ،قرآنی ،هنری ،ورزشی ،ابداعات و اختراعات تلاش نمود گنجاندن برنامه سخنرانی مدیران اجرایی شهرستان مانند امام جمعه ،فرماندار شهردار و مسافرین بطور متفاوت در شب های اجرا کاری پسندیده و ماندگار خواهد بود ترجیحا مکان اجرا می تواند پارک فعلی باشد

4-     برپایی شب شور

بر پایی شب شعر با حضور شعرای شهرستان همراه با تکنوازی موسیقی سنتی در پارک فعلی یا در مکانی خاص از جمله مراسم زیبا و فرهنگی برای مسافران خواهد بود .

5-      نمایشگاه تولیدات بومی :

این نمایشگاه که9 عمدتاًشامل محصولات غذایی می شود ضمن درامدزایی برای مردم زحمت کش شهرستان می تواند زمینه ساز معرفی توانمندی های اقتصادی منطقه به سرمایه گذاران خصوصا صاحبان صنایع بسته بندی مواد غذایی باشد  .

6-      تشکیل ستاد میزبانی از مهمانان تابستانی با حضور نمایندگان نها های اجرایی شهرستان با نظارت و مسئولیت مستقیم فرمانداری محترم می تواند در سامان دهی و اجرایی کردن طرح های مربوطه مؤثر و کارساز باشد .

 

عصرباشعر

$
0
0

نوبتی دوباره در حلقه ای دیگر ازسری جلسات مشترک انجمن و کانون های ادبی شهرستان های اردبیل،نیر،نمین،خلخال وسرعین به میزبانی قرین افتخار شهرستان سرعین ،غزلخوان قامت رعنای بهار هستیم

زمان: چهارشنبه ساعت  3 

مکان:سرعین روبروی بهداری -سالن کنفرانس خانه ی معلم

 استاد رحیم اسداللهی سرعین

مورخه : 92/2/11

 

کنگره بین المللی استاد شهریار

$
0
0

«کنگره یبین المللیبزرگداشتاستادشهریار» ساعت ۸ صبح مورخه ی ۱۳۹۲/۰۲/۱۸ در «برج میلاد تهران» با حضور شهریار دوستان ، شهریار پژوهان و شهریار شناسان «ایران» و چند کشور خارجی از جمله «هلند»، «آذربایجان»، «ترکیه»، «پاکستان»، «تاجیکستان» و «آلمان» برگزار می گردد.

    از جمله نکات برجسته ی این کنگره سخنرانی «محمت امین اسلان» رئیس «بنیاد یونس امره ترکیه»، سخنرانی «افتخار عارف» از شعرا و ادبای معروف پاکستان و رئیس دوره‌ای «موسسه فرهنگی اکو»، رونمایی از تندیس استاد شهریار در «کتابخانه ی ملی»، رو نمایی از ۵ عنوان کتاب در باره ی شعر استاد که یکی از این کتابها به قلم «استاد بیت اله جعفری» مدیر وبلاگ «ساری تئل لی چاغلاریم» به رشته ی تحریر در آمده است و اجرای موسیقی از سوی «ارکستر ساری تئل» به سرپرستی رضا افشارپور «افشار» که با استفاده از اشعار خود استاد شهریار تهیه و تنظیم شده اند می باشد.

  «شهرداری تهران»، «دانشگاه تهران»، و «کمیسیون یونسکوی مقیم در تهران» از اعصای اصلی این کمگره هستند. در این کنگره ۵ مقاله از کشورهای خارجی و ۱۱ مقاله نیز توسط شخصیتهای علمی و ادبی داخل کشور ارائه خواهد شد. خانواده ی روانشاد استاد شهریار نیز در این کنگره حضور خواهند داشت.

جمع مستان

$
0
0

بنام یگانه . . .      


و باری دیگر سپاس یزدان پاک را که در فرصتی دوباره لذت انس با بزرگان شعر و ادب را عطاء بنده ی رو سیاه خویش نمود و به عنایت بزرگواری ادیب و شاعر و هنرمند در روز چهارشنبه هجدهم  اردی بهشت در کنگره بین المللی بزرگداشت استاد شهریار حضور یافتیم و از محضر بزرگان و اساتید شعر و ادب ، بهره ها جستیم .

 در تبریز بیشتر زحمات و هماهنگی های لازمه مدعوین به عهده شاعر و نویسنده و هنرمند عزیزمان رضا افشارپور بود .ایشان علیرغم اینکه دغدغه ی آماده سازی گروه موسیقی ساری تئل برای اجرای برنامه در کنگره داشتند، و باید جلسات تمرین را برگزار و گروه را هدایت و آماده می کردند، اما باز از مسئولیت سنگین دعوتها و تمام کارهای لازمه اجرائی شانه خالی نکردند و در نهایت دشواری و فشرده گی کارها ، به خوبی از عهده همه اشان بر آمدند.

 بگذریم از اینکه در طی این مسیر بسیار خسته شدند و گفتنی های بسیاری شاید داشته باشند که نگفته اند.

اجرای گروه موسیقی ساری تئل در دو نوبت صبح و بعدازظهر باز نتوانست نگاههای تشنه حضار را سیراب کند.اجرای بسیار زیبا، هنرمندانه ،بدون عیب و نقص ،و سرپرستی استادانه ی گروه و بعلاوه انتخاب قطعات و اشعار و به ویژه ترجمه منظوم حیدر بابا که با قرائت استادانه ی سرپرست گروه همر اه شد، شگفتی و تشویق حضار را برانگیخت،چنانچه گروه ساری تئل علیرغم اینکه حتی سن سالن را هم ترک کرده بودند باز هم تشویق حضار ادامه داشت .


منبع:http://salsali.blogfa.com/

سایت نیازمندی های شهرستان نمین

$
0
0

سومین سایت نیازمندی ها در استان اردبیل

سایت نیازمندی های شهرستان نمین برای ارائه خدمات به همشهریان عزیز

و حومه افتتاح گردید.

http://niazenamin.ir/

http://blogcod.parsskin.com/zibasazi/joda-konandeh/48.gif

 

امیدواریم با راه اندازی این سایت و تبلیغات این بانک اطلاعاتی، همشهریان عزیز با

توانمندی و امکانات شهرستان بیشتر آشنا گردند


و جهت رفع نیازی خود راه دور نرفته و از امکانات و مشاغل و خدمات شهرستان استفاده

کنند.

http://blogcod.parsskin.com/zibasazi/joda-konandeh/48.gif

 

 اطمینان داریم با افتتاح این بانک جامع اطلاعاتی و با تبلیغات موثر و دامنه دار به مشاغل

خدمات ،بازار نمین و عنبران ،آبی بیگلو و هم چنین صنعت گران و هنرمندان ارزش و

اعتبار دوباره ای خواهیم بخشید.


http://blogcod.parsskin.com/zibasazi/joda-konandeh/48.gif

 

بدون داشتن مغازه یا محل کار، خود و شغل خود و هنر و صنعت خود را مطرح نمایید

بدون نیاز به خارج شدن از خانه هنر، صنعت، شغل مورد نظر را به منزل بیاورید


http://blogcod.parsskin.com/zibasazi/joda-konandeh/48.gif


برآنیم تا با توکل بر خدا پیوندی نوین و سریع بین تقاضا و عرضه در شهرستان ایجاد

نماییم.

 

http://niazenamin.ir/wp-content/uploads/2013/05/slide3.jpg

 

نیازمندی های شهرستان نمین

 

هرگز آرزویی در وجود کسی به وجود نخواهد آمد،مگر اینکه قدرت تحقق آن در وی نهاده شده باشد.

 

توجه                               توجه

با وجود نیازمندی های شهرستان نمین دیگر نگران شناخته شدن و بازاریابی و تبلیغات

محصولات و شغل خود نباشید جهت ارتقاء و موقعیت شغلی ، صنفی، شخصی و

تبلیغات و بازار یابی به ما مراجعه فرمایید!

 شغل  و محصولو آدرسخود را در دسترس همه قرار دهید.

 

در این سایت  به زودی تمام مشاغل و نیازمندی ها دسته بندی شده و همشهریان عزیز می توانند با مراجعه به این سایت در آن واحد لیستی از خدماتواطلاعاتوآدرس های مورد نظر را در اختیار داشته باشند.

 

    بازاریان و صاحبان خدمات و تولیدات و صنایع نیز می توانند از قسمت ایجاد آگهی در این سایت به راحتی اطلاعات اجناس فروشییاخدماتیاتولیداتخود را در اختیار مشتریانیا متقاضیانقرار دهند و از تمام نقاط شهرستان و استان مشتری های خود را جذب نمایند.


کارخانه سیمان

$
0
0

بلاخره بعد چندین سال محیط زیستی ها هم از خواب بیدار شدند و جلوی آلودگی های کارخانه سیمان را گرفتند . امیدواریم دوباره به خواب نروند. وقتی با یک جلسه ، بحث و بررسی جلوی این همه ضررو زیان گرفته شد . چرا تا کنون این کار را انجام نمیدادند جای تعجب دارد!!!

از فرماندار محترم به خاطر پی گیریهایی که انجام دادند سپاسگزاریم

عکس تاریخی - آموزش وپرورش شهرستان نمین

فضولی اؤلمه ییب

$
0
0

محمدعلی اوجاقی نیارق

نئچه گون بوندان قاباق تزه میداندان سرچشمه یه ساری گئدیردیم خیابان گونده اولدوغو کیمی چوخ شولوغ ایدی. بو شولوغلوغدا  بیر قوجا کیشی نی بیر توکانین قاباغیندا صندلین  اوسته اوتورموش گوردوم کی فضولی دیوانی نی اوخوما قدادیر البته کتاب کیمدن اولدوغونو جیلدیندن بیلمک اولوردو. بیر ایسته دیم بو قوجا عمینی دانیشدیرام آنجاق دئدیم واختینی دوتماییم قوی فضولی غزللرینی اوخوماقدا اولسون و سس سیز یانیندان کئچدیم. یول گئده گئده فیکیر منی گوتوردو دئدیم نئچه یوز ایل فضولی نین حیاتیندان کئچسه ده هله  یاشاییر و البته ائل دیر کی شاعیری یاشادیر بو احوالاتی گؤروب فضولی حاقدا بیر نئچه کلمه یازماغی اؤزومه بورج بیلدیم.

 بؤیوک شاعیر مولانا محمد سلیمان اوغلو «فضولی» تخمینا هجری 880 – اینجی ایللرده آنادان اولموشدور. اونون آتاسی سلیمان بیر چوخ احتمالا گؤره آذربایجان ماحالیندان دیر آنجاق 870 – اینجی ایللرده اؤز عائله سی ایله بیرلیکده عراقین کربلا شهرینه کوچموشدو ، آتاسی علملی و بیلیکلی آدام اولدوغونا گؤره «فضولی» اؤز ایلک تحصیلینی اوندان آلمیشدی.

اونون یاراتدیفی محبت ترانه لری دیللر ازبری اولاراق اؤلکه لر آشیب اورکلر  فتح ائدیب دیر. شاعیرین اوچ دیلده (تورکی، فارسی و عربی) یازدیقی اثرلر کاشغردن باشلامیش بالکان لارا و قازاخدان باشلامیش میصیره قدر گئنیش بیر ساحه ده یایلمیش دیر.

ایلک دفعه 1244 هجری ایلینده تبریزده چاپ اولونان فضولی دیوانی استانبولدا- قازاخدا تاشکندده – باکی دا و باشقا شهرلرده دفعه لرله  چاپ اولوب روس، آلمان، فرانسه، انگیلیس و ارمنی دیللرینه ده ترجمه ائدیلمیشدیر.

فضولی دن قالان 17 اثرین آدی الیمیزده واردیر.

تورکجه، فارسجا و عربجه دیوانی، بنگ و باده، ساقی نامه، لیلی و مجنون، رند و زاهد، مطلع الاعتقاد، چهل حدیث، صحت و مرض، حدیقه السعدا مقتلی و... لیلی و مجنون منظومه سی کی فضولی دن قاباق، ایران و آذربایجانین بویوک شاعیری نظامی گنجوی فارس دیلینده یازمیشدی و فضولی  بو منظومه نی تورک دیلینه ترجمه ائتمیشدیر.

فضولی نین وفاتی 963-970-975 و 976 کیمی هجری قمری تاریخینده ثبت اولونموشدور و مقدس اولان کربلا شهرینده دفن ائدیلمیشدیر.

 1994 ده( میلادی ایلی) یونسکو طرفیندن آذربایجانین بؤیوک و داهی شاعری فضولی آدی ایله آدلانمیشدی و دونیا بویو او جمله دن آذربایجان جمهوریتی نین پایتختی اولان باکی شهرینده بو شاعره مراسیملر کئچیریلمیشدیر و تبریز شهرینده ده  1373 – اینجی ایلین مرداد آیین دا فضولی حاققیندا بیر سئمینار کئچیریلدی و...

نی کیمی هردم کی بزم وصلینی یاد ایله رم

تا نفس واردیر قورو جسمیم ده فریاد ایله رم

روز هجران دیر سئوین ای مرغِ روحوم کی بوگون

 بو قفس دن من سنی البته آزاد ایله رم

و هم ائدیب تاسالماسین اول ماهه مهرین هیچ کیم

کیمه یئتسم، جور و ظولمین اونا داد ایله رم

قان یاشیم قیلماز وفا گریان گؤزوم اسرافینه

بونجا کیم هر دم جگر قانین دان امداد ایله رم

اینجیمین هر نئجه کیم اغیار بیداد ایله یه

یار جوری چون کؤنول بیداد معتاد ایله رم

لوح عالمدن یودوم اشک ایله مجنون آدینی

ای فضولی من داخی عالمده بیر آد ایله رم

 

شورای شهر

$
0
0

نامزدهایی که تمایل دارند عکس و بیوگرافی آنها در وبلاگ شهرستان نمین درج شوند لطفا به ایمیل solmaz_pioneer@yahoo.com ارسال نمایند

جعفرابراهیمی (شاهد)

$
0
0

دارنده نشان درجه یک هنری درادبیات(معادل دکترا)

سولمازپورنعمت - هفته نامه شمالغرب -جعفرابراهیمی (شاهد)متولد21/7/1330  فرزندعبدالله ازروستای حور( توابع شهرستان نمین )

جعفرابراهیمی ((شاهد))دریازده سالگی ازروستای زادگاهش(به همراه خانواده)به تهران رفت.دلیل کوچ خانواده ادامه تحصیل نامبرده بود.چراکه درروستای حورفقط تاکلاس چهارم دبستان امکان تحصیل وجودداشت.ابراهیمی درسال 1341برای ادامه تحصیل درکلاس پنجم دبستان((تربیت))واقع درخیابان جوادیه تهران ثبت نام کردوپس ازاتمام کلاس ششم دبستان وارد دبیرستان شیخ طبرسی واقع درخیابان خیام جنب حرم سیدنصرالدین شد.این دبیرستان یک دبیرستان مذهبی بود.

ابراهیمی ازهمان نوجوانی شعرمی سرودونخستین شعرهایش در16سالگی درمجلات آن روزگاران منتشرشد ولی دوستانش باورنمی کردند که شعرهامال اوباشد.ازاین روتخلص شاهد را ازحافظ گرفت

شاهدآن نیست که موی ومیانی دارد 

                     بنده طلعت آن باش که آنی دارد

مصاحبه ایشان در شماره بعد هفته نامه شمالغرب چاپ خواهد شد

شعرهای جدید شاعر باتخلص شاهد چاپ شدودوستانش اوراباورکردند.پسوند نصردرآن زمان درشناسنامه شاعرنبودوبعدا(درسال1300)این پسوندبه شناسنامه اش اضافه شد.

ابراهیمی ازهمان ابتداطبعی روان وزبانی ساده وسهل وممتنع داشت وازاین رو کارشناسان ادبیات معتقدبودندکه اوذاتا شاعرونویسنده کودک است.این بودکه ازسال1358به طورجدی وارد دنیای ادبیات کودک ونوجوان شدواکنون بیش ازسه دهه است که برای کودکان و نوجوانان قلم می زند

از این شاعرو نویسنده به نام تاکنون بیش ازیکصدو بیست کتاب منتشرشده است که بعضی از آنهاچندمجموعه شعربعضی به صورت مجموعه قصه،رمان،زندگی نامه های داستانی ائمه،کتابهای آموزشی ونگارش مقالات برای تدریس درکتابهای دانشگاهی و...چاپ شده است.

فعالیتهای ادبی و مسئولیتهای نامبرده:

ازسال1359درکیهان بچه هامسئولیت شورای شعراین نشریه رابه عهده داشت(به مدت یکسال)وبعدازآن همچنان به همکاری خوددراین نشریه ادامه داد.ازسال1360تا1372نویسندگی برنامه های گروه کودک و نوجوان رابه عهده داشت وهمزمان سردبیرجنگ ادبی.درکانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان بود.این نشریه به صورت گاهنامه چاپ می شودکه درآخرین شماره هاتبدیل به ماهنامه شد.دراین نشریه آثارنویسندگان وشاعروتصویرگران کودک ونوجوان منتشر می شود.همراه بانقدآثارآنان ودرج مقالاتی آموزشی برای آنها.ابراهیمی ازسال1359ازوزارت دارایی به کانون پرورش فکری منتقل شد.اوازبدو ورود به کانون مسئول شورای شعرانتشارات کانون تامهر1380بود.درمهرسال1380بنا به درخواست خودبازنشسته شد.اما همچنان تاسال 1387باکانون همکاری داشت.درسال 1375دبیری نخستین جشنواره مطبوعات کودک ونوجوان رابه عهده گرفت که ازسوی کانون برگزارمی شد.این جشنواره که تاسال1388برگزارمی شدو دبیری هشت دوره ازاین جشنواره به عهده جعفرابراهیمی بود.همچنین چهاردوره دبیرجشنواره کتاب کودک ونوجوان نیزبود.هفت-هشت دورداورکاب سال جمهوری اسلامی ایران دروزارت ارشادبود.یک دوره دررشته شعروداستان وهفت دوره هم دربخش شعر،سه دورسرداوری ادبیا دفاع مقدس دربخش ادبیات کودک ونوجوان رانیز به عهده داشت.

بسیاری از کتابهای این شاعر ونویسنده با استقبال فراوان مخاطبین روبه رو شده ونیز با دریافت جوایز شده . بیش از ژنجاه جایزه به آثاراو تعلق یافته اس که به مهمترین آنها اشاره می شود .

1-  رمان (یک سنگ ویک دوست) برای نوجوانان ، انتشارات امیر کبیر ، برنده کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در سال 1367 . همچنین این کتاب از سوی مجله سروش جوان وحوزه هنری نیز به عنوان کتاب سال برگزیده شده است .

2-  آواز پوپک (مجموعه شعر برای نوجوانان )ناشر این کتاب کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان می باشد .  به همراه سه کتاب دیگر از این شاعر برنده کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در سال 1372 . همچنین این کتاب برنده جایزه بزرگ (مداد پرنده ) در سال 1374 در جشنواره کتاب کانون پرورشی فکری شد . ونیز کتاب سال مجله سروش نوجوان

3-  آسمان دوم (زندگینامه داستانی امام حسن (ع)(رمان )برنده رتبه اول کتاب سال ولایت 1383 ناشر این کتاب موسسه محراب قلم می باشد .

4-  آسمان ابری نیست (مجموعه شعر نوجوان ) رتبه اول کتاب سال شورای کتاب کودک . این کتاب همچنین برنده جایزه بزرگ مداد پرنده در سال 1383 به همرا کتاب آواز پوپک از کانون پرورش فکری . ناشر این کتاب نهاد هنر وادبیات کودک ونوجوان می باشد .

5-  بوی گنجشک مجموعه شعر نوجوان ، ناشر این کتاب کانون پرورش فکری می باشد . برنده لوح زرین جشنواره کانون وبرنده کتاب سال رتبه اول مجله سروش نوجوان .

6-  خورشیدی اینجا ، خورشیدی آنجا ، مجموعه شعر کودک از انتشارات کانون پرورش فکری ، برنده دیپلم افتخار از جشنواره کانون و کتاب برگزیده شورای کتاب کودک .

7-  مجموعه شعر به خاطر پرنده ها ، از انتشارا کانون پرورش فکری کودکان ، برنده کتاب فصل در سال 1387 . همچنین این کتاب رتبه اول در بخش شعر جشنواره سلام بچه ها هم شده است .

8-   خانه پیر (قصه برای کودکان ) ناشر شباویز ، برنده جشنواره سلام بچه ها

9-   ای ایران (مجموعه شعر )برنده جشنواره دفاع مقدس

10-         آب مثل سلام (مجموعه شعر کودک )از انتشارات کانون پرورش فکری ، برنده کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در سال 1372 به همراه کتاب آواز پوپک ، همچنین برنده جایزه بزرگکانون (مداد پرنده )به همراه کتاب آواز پوپک و آسمان ابری نیست .

11-         زندگینامه حضرت علی (ع) (رمان برای نوجو.انان ) برگزیده اولین جشنواره انجمن نویسندگان کودک و نوجوان .

12-         پلی به سوی شعر ، دیپلم افتخار از جشنواره کانون ، از انتشارات سوره ، این کتاب آموزش شعر به زبان ساده برای نوجوانان وجوانان وشاعران مبتتدی است .

13-                      درکوچه های خیس (رمان نوجوان ) دیپلم افتخار از جشنواره کانون ، از انتشارات امیر کبیر

14-                      شبهای بی فانوس (رمان نوجوان ) از انتشارات سوره ، برنده لوح زرین جشنواره کانون

15-                      فصل خون – مهتاب ، منظومه ای درباره عاشورا ، از انتشارات کانون ، برنده لوح زرین جشنواره کانون .

16-         رمان 2 جلدی علمی تخیلی (جادوگران سرزمین بی سایه ) برگزیده کتابخانمه بین المللی مونیخ آلمان ، از انتشارات قدیانی .

17-         دوس می دارمت به بانک بلند (زندگینامه داستان پیامبر (ص)) برگزیده آستان قدس رضوی از سوی جشنواره کانون پرورش فکری (انتشارات صابرین )

18-                      آسمان را بنویس (مجموعه شعر کودک ) برنده لوح تقدیر از ستاد اقامه نماز

19-         لبخند شبنمیها (مجموعه شعر نوجوان ) از انتشارات مدرسه ، کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در سال 1372به همراه سه کاب دیگر از همین شاعر .

و....

بخشی از مهمترین وپرمخاطبتریت آثار نویسنده :

1-  قصه های شیرین مثنوی (در 4 جلد هر جلدی 30 قصه ) از انتشارات پیدایش که به چاپ بیستم وشاید بیشتر رسیده است .

2-   جمعه در محاصره کراگاهان ، رمان علمی تخیلی از انتشارات قدیانی

3-   ماجراهای جودی جورتان ، رمان برای کودکان ، انتشارات قدیانی .

4-  بوی جوی مولیان ، انتشارات تربیت (سفرنامه شاعر به تاجیکستان ، شوروی – زمانی که هنوز تاجیکستان مستقل نشده بود . این کتاب نیز به چاپ پنجم یا بیستم رسیده است . )

5-   پروین (زندگینامه داستانی پروین اعتصامی ) از نشر حوزه هنری

6-   گزیده اشعار پروین اعتصامی با حواشی از نشر پیدایش ، برای نوجوانان .

7-   بیست هشت قصه از مصیبت نامه عطار نیشابوری ، نشر قدیانی

8-   در سوگ سهراب ، رمان برای نوجوانان ، انتشارات پیدایش

9-   ماه خورشید کلاه ، زندگینامه داستانی امام زمان ، انتشارات مدرسه .

10-                      قلعه سنگباران (مجموعه قصه ) از نشر تکا

11-                      غصه هارا ساده کن (مجموعه شعر کودک ونوجوان ) انتشارات مدرسه

12-                      رازهایی در باد (گزید شهر های شاعر برای نوجوانان )انتشارا ت کانون پرورش فکری

13-                      محمد (ص) در هزار سال شعر فارسی ، برای نوجو.انان وبزرگسان ، کانون پرورش فکری .

14-         هزار سال شعر فارسی (برای نوجوانا وجوانان ) به کوشش سیروس طاهباز ، احمد رضا احمدی ، جعفر ابراهیمی ، واسداله شعبانی ، از کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان .

15-                 همزاد (مجموعه قصه نوجوان )

16-                      ترجمه جزء سی ام قران (بازنویسی وحواشی تاثیر آیا ت قراندر شعر فارسی  ): انتشارات صابرین

17-                      و......................................

همچنین بیش از 12 کتاب از این شاعر ونویسنده به زبانهای گوناگون عربی ، انگلیسی ، کره ای ، چینی و.............. ترجمه شده است . ازجمله کتاب خرگوش ورودخانه ، از انتشارات شباویز ، ترجمه شده به زبان انگلیسی ، که در کشور چین به عنوان کتاب درس انگلیسی استفاده می شود .

همچنین کتاب : خدا چه مهربان است از انتشارا کانون ترجمه شده به زبان ژاپنی

کتاب مارمولک دروغگو : شعرهای ساده ایی برای کودکان ترجمه شده به زبان انگلیسی از انتشارات شباویز که در کشور چین به عنوان کتاب درسی انگلیسی استفاده می شود .

ناشر خارجی این کتابها ی  jump for jo(English Readers )می باشد .

کتاب کلاغ تشنه ، قصه منظوم به زبان کردی در ایران منتشر شده است ، انتشارات کانون پرورش فکری

دیگر کتابهایی که از سوی انتشارات English Readers) ) چاپ شده عبارتند از :

لاکپشت اخمر (نشر شباویز )

خورشید خانم آفتاب کن (رز)

و12 کتاب دیگر

که چند کتاب به زبان چینی ، کره ای و............ چاپ شده اند .

وکتاب خانه پر از نشر شباویز ، در کشور لبنان به زبان عربی منتشر شده است . و...........

کتاب : ادبیات کودک ونوجوان

شناسایی ، ارزشیابی ، ارزشگذاری

ویژه دورههای کاردانی آموزش ابتدایی امور تربیتی

کاردانی وکارشناسی زبان وادبیات فارسی

که آموزش وپرورش چاپ کرده است کاری گروهی است . اما بخش شعر آن را جعفر ابراهیمی نوشته است . که حدود 90 صفحه کتاب را در برمی گیرد .

معرفی این شاعر در کتاب نام آوران به نشر طلایی

معرفی شاعر در یک دایره المعارف بین المللی که در کشور انگلستان چاپ شده است . و.......

 

شهرستان نمین متولی فرهنگی ندارد

$
0
0

عدم کارایی فعالیتهای ارشاد در شهرستان نمین

 تازمانی که امکانات و اعتبارات کافی وجود نداشته باشد تلاش بی وقفه و دلسوزانه این مسئولان در این اداره بی نتیجه است با دست خالی کار پیش نخواهد رفت .دغدغه ی  مردم شهرستان نمین و فعالان فرهنگی ارتقای سطح فرهنگی است .اما در نتیجه بی توجهی مدیران ارشدشهرستانی و استانی ، کمبود اعتبارات تلاش در این زمینه بی نتیجه خواهد ماند در حال حاضر با وجود سرپرستی اداره ارشاد در شهرستان نمین این شهرستان متولی فرهنگی ندارد.نبود مجتمع فرهنگی ، سالن تئاتر و فرهنگسرا باعث بی خانمانی فعالان فرهنگی و انجمن های این شهرستان شده است.

جعفر ابراهیمی دارنده نشان درجه یک هنری(معادل دکتری)

$
0
0

سولمازپورنعمت - هفته نامه شمالغرب کشور-مصاحبه با جعفرابراهیمی (شاهد) دارنده نشان درجه یک هنری (معادل دکتری)

1- از نخستین نوشته های خودتان برای ما صحبت کنید آیا یادتان هست نخستین مطلبی که نوشتید و خیلی خودتان از آن لذت بردیدچه بود؟

قبلا در گفت وگوهای زیادی درباره ی اولین شعرهایم حرف زده ام ،و اینکه شعر سکوت دشتها نخستین شعری بود که از بنده چاپ شد در 14-15 سالگی که خیلی دوستش داشتم اما درباره قصه هایم کمتر حرف زده ام و در مواردی اصلا حرف نزده ام .من همزمان با سرودن شعر ،قصه هم می نوشتم صادقانه تر بگویم من قصه را بیشتر از شعردوست داشتم بیشتر کتاب قصه می خواندم .طبیعی است که وقتی آدم زیاد بخواند و استعدادکمی هم داشته باشد ،دست به قلم می برد و می نویسد نخستین قصه ای که نوشتم ،قصه ًقصه سکوت لاشخورهاًبود و جالب اینجاست که هم اولین شعرم و هم اولین قصه ام عنوانشان با سکوت شروع شده است و هر دو با «ها» تمام شده است .

-دلیل استقبال مردم از سکوت لاشخورها چه بود ؟

قصه سکوت لاشخورها،چیز عجیی در خود داشت که خواننده را وا می داشت ،که با شتاب آن را بخواند و بداند آخر فصه چه می شود . آدمهایی زیادی بخصوص همسالانم و حتی بزرگسالان که به خواندن قصه علاقمند بودند،موقع خواندن این قصه اشکی هم ریخته بودند خیلی عاطفی و شاعرانه بود .ولی پایان ناخوشی هم داشت که خوانندگان را خوش نمی آمد ولی من این چنین پایانی را دوست داشتم دلم نمی خواست فصه درذهن خواننده ادامه یابد .من دوست داشتم که در پایان قصه فقط سکوت لاشخورهایی که ناظرو شاهد نابودی یک جوان عاشق و پاک بودند ،قصه را تمام کند بعدها قصه دیگری با نام اشکهاآهسته می لغزند ،نوشتم که موقع چاپ اسمش حذف شد

3-شما رمان هایی هم داشتید؟

بله به نوشتن رمان هم علاقمند بودم .رمانی تحت عنوان «رقص لک لک ها »نوشتم که عنوان آن از یک لحظه ی حسی زندگی ام گرفته شده بود به مرورزمان که قصه پیش می رفت اسمش را گذاشتم «تنها»و هوای قصه فلسفی بود و همچنان قصه راادامه دادم و در نهایت نام آن را گذاشتم زنده باد آزادی زمانی که کتاب را به ناشر دادم و او هم پسندید و حاضر شد چاپ کند .

4-چطور شد که به داستان نویسی روی آوردید و محرک اصلی شما در این راه چه کسی بود؟از کربلایی صادق و کسانی که به نحوی در زندگی شما تاثیر گذاشتند بفرمایید؟

پدربزرگم کربلایی  صادق از متمولین روستای حور (وابسته به شهرستان نمین) بوده است .پدربزرگم قبل از جنگ جهانی دوم به کربلا رفته بود . پدربزرگم در این سفر کاروانی به شیوه قدیم ،داستانها و شعرهای زیادی آموخته بود مردم خانه ما جمع می شده اند و پدر بزرگم داستان می گفته و شعر می خوانده بخصوص فصل پاییز و زمستان خانه ما به (خانه ناغیل) معروف شده بود . من هفت ساله بودم که پدربزرگم از دنیا رفت ولی تقدیر کاری کرده بود که داستانهای پدربزرگم از زبان عمه ی اولم به من برسد وی هنرمندی تمام عیار بود نقاشی اش عالی بود بهترین روایت کننده حکایات و قصه ها بود او بود که با ارثیه که از پدرش به وی رسیده مرا تربیت کرد و ان ارثیه چیزی نبود جز شعر و داستان و نقاشی و حتی موسیقی

5-کدام یک از نویسندگان ایرانی پیش از خود را بیشتر می پسندید و فکر می کنید کدامشان بر شما تأثیر گذاشته اند یا بیشتر تأثیر گذاشته اند؟.

من به نوعی خودم را شاگرد همه نوسندگان می دانم که چه ایرانی و چه خارجی ،آثاری که از آنها خوانده ام ،اما اندیشه ای من از کودکی به گونه ای بود که گرانبهای فکری خاص داشتم و این در تاثیرپذیری من از آثار نویسندگان نقش بسزایی داشت در 13 سالگی بر حسب تصادف در شرایطی قرار گرفتم که (کتاب هفته ) که آن روزها کیهان چاپ می کرد . به دستم برسد تهیه این کتاب برای من مشکل بود از نظر سنی هم مناسب من نبود ولی من آن را انتخاب کرده بود و او هم مرا انتخاب کرده بود .شوهر دختر عمه ام خیاط ماهری بود حتی روشنفکران و افرادی از دربار به آنجا می آمدند او برای سرگرمی مشتریان هر هفته کتاب هفته تهیه می کرد . چون از علاقه من به کتاب خبر داشت هر هفته کتاب  هفته قبل را برای من می آورد و من در سن 13و14 سالگی مطالعاتم را با کتاب هفته شروع شد کمی بعد کتابهای داستان نیوسان ایرانی دست یافتم و خواندم . یادم می آید آثار صادق هدایت بسیار تاثیر گذار بود .اندیشه اش به من نزدیک بود سکوت لاشخورها را با الهام او وی نوشته بودم.

6-به نظر شما نوشتن هنر است یا ضرورت ویا پاسخی به نیاز های درونی؟

- هر سه و هیچکدام نویسنده براساس یک نیاز ذهنی می نویسد حتی اگر آثارش را نخواند هم می نویسد و این ضرورتی است برای پاسخ بر نیازهای درونی نویسنده اگر توانسته باشد تجربییات خود را درونی کند و پس از سالها آنها را در قالب خاص و زبانی زیبا و روان بنویسد آن وقت کارها تبدیل به هنر هم می شود .

7-چه‌طور متوجه شدید که می‌توانید برای کودکان و نوجوانان بنویسید؟

از همان شعر سکوت دشتها و شعرهای بعد که در مجلات چاپ می شدند . خیلی ها به من می گفتند چیز عجیبی در آثار تو هست که شبیه به سهل و ممتنع می باشد و این شاید دلیل سفارش آنها به من بود که بروم به سراغ خلق آثاری برای کودکان و نوجوانان البته بیشتر آثارم نوعی حس نوشتالوژیک یا نوعی احساس دلتنگی برای گذشته بخصوص برای دوران کودکی و نوجوانی در آثارم دیده می شد که همه می گفتند تو تجربه های خوبی داری برای نوشتن و سرودن برای کودکان و نوجوانان

8-شیوه‌ی کار شما برای نوشتن چیست؟آیا زمانی‌که شروع به نوشتن می‌کنید از پایان داستان بی‌خبر هستید و یا می‌دانید که در نهایت چه اتفاقی خواهد افتاد؟

سوال جالبی است .فکر کنم بیشتر نویسندگان جواب مرا تائیدکنند گاهی سطر اول داستان که سخت ترین بخش داستان است سرنوشت کلیت داستان را مشخص می کنند طبیعی است که نویسنده (لااقل خودم) از چیزی که دنباله داستانش خواهد نوشت خبرنداشت نمونه بارز آن اولین رمان چاپ شده «یک سنگ و یک دوست» این رمان آن زمان رمان خوبی بود و جایزه های هم گرفت این رمان بر حسب یک تصادف نوشته شد.

9-شما می دانید کدام کارتان می ماند کدام نمی ماند؟

 این را خدا می داند . اما مطمئنم که نام ام می ماند و نام همیشه با یک شاهد مثال معرفی می شود . بدون شک در طول گذرزمان آثار زیادی غربال می شوند و بهترین آثار نویسنده و شاعری ثبت می شود و می ماند نمی توانم مثال بزنم . اما می دانم که ممکن اثری که دوست ندارم بماند مکن است با اهمیت تمام بماند و اثری که دوست دارم نماند یا از یادها برود روزگار بازیهای زیادی دارد و کیفیت آثار معمولا نسبی است و در شرایط گوناگون سلیقه ها دگرگون می شود اثری که ممکن همه از آن بدشان بیاید ممکن است صد سال دیگر اثر برتر شناخته شود و بالعکس .

10-آیا نوشتن برای کودکان با توجه به اینکه تفاوتهای سنی و سلیقه ای آنها با شما متفاوت است دشوار نیست؟

متاسفانه یکی از مشکلات ادبیات کودک و نوجوان ما این است که نویسندگانشان هستند که برای( نوجوان و یا تی نی جرها) می نویسند و خوب هم می نویسند که نمونه بارزش آقای هوشنگ مرادی کرمانی که بهترین نویسنده در این گروه سنی است اما نویسندگان که برای کودکان زیر 13 ساله و بچه های دبستانی ،داستانهایی کوتاه و رمان نویسنده تعدادشان بسیار اندک است و در مقایسه با کشورهای اروپایی و امریکایی ها در این زمینه عقب هستیم در شعر هم چنین مشکلی در سالهای اخیر داشتیم و در حالی که در دهه اول انقلاب از این نظر جلو بودیم . دلیل اش هم این است که نوشتن برای این گروه سنی بسیار مشکل است البته تعداد انگشت شمار شاعر و نویسنده داریم که برای این گروه سنی می نویسند و می سرایند .

 

11-از نظر شما نوجوانان چه مشکلاتی دارند که دنیای بزرگ‌ترها آنها را فراموش کرده است؟

در این فضا که به نظر حتی تصور درستی از دنیای نوجوانی وجود ندارد این حقیقتی است که به تازگی در این سی ،چهل سال اخیر ایجاد شده است . شاید نوجوان قرن هیجده ، نوزده، بیست چندان تفاوتی با هم نداشتند جر در مواردی خاص ،اما به دلیل پیشرفت و تکنولوژی و سرعت عجیبی که در این سی ،چهل سال اخیر در دنیا انجام گرفته است حیرت انگیز است و این روی همه چیز تاثیر گذاشته است . برای همین نوجوان امروزی ،موجودات پیچیده ای هستند گاه حرکاتی از خود بروز می دهند که در گذشته این گونه حرکات در جوانی (اویل جوانی) دیده می شود و گاه ممکن است که دنیای نوجوان امروزی برای من نویسنده جزابیت خاصی نداشته باشد که بخواهم برایش بنویسم برای همین بسیاری از نویسندگان حتی بهترین هایشان داستانهایی می نویسند که ربطی به دنیای نوجوانان امروز ندارد ممکن است نویسنده دنیای نوجوان چهل یا پنجاه سال پیش را در ذهن داشته باشد البته نوجوان هم این داستان را می خوانند و لذت می برد اما نیازهای روحی آنها برآورده نمی شود با این داستان ها و شعرها بنابراین باید نسل جدید که وارد دنیای کودک و نوجوان شده است وارد گود شود و شاید این نسل بهتر از عهده کار برآید بهرحال درست است که ما هنوز به خوبی نتوانسته ایم نوجوان امروز را بشناسیم و تا بیاییم بشناسیم با این سیر سریع علم و تکنولوژی ،مواجهه با نوجوان فردا می شویم که ممکن است دنیای آنها کاملا با دنیای نوجوان امروز فرق داشته باشد و خیلی پیچیده تر از دنیای نوجوان امروز شود این دورهمچنان ادامه دارد امیدواریم که بتوانیم در داستانهایمان و شعر هایمان حداقل بخشی از نیازهای درونی نوجوان و کودکان امروز را برآورده کنیم .

12-نوشتن داستان برای نوجوانان چه ملزوماتی را می‌طلبد؟

در کتاب هفته ،شماره چهارده(یکشنبه 17دی ماه 1340) داستانی نسبتا بلند به نام نردبان خطر از نویسنده به نام ویلیام ایریش چاپ شده بود که انگار برای نوجوان نوشته شده بود داستان بسیار پرکشش که خوانند ه در یک نشست آن را می خواند که تقریبا یک رمان نوجوان است اخیرا این داستان را بازخوانی کردم و ایرادهای زیادی بر داستان گرفتم و بعد متوجه شدم که دقیقا همان ایرادها باعث کشش داستان بوده است داستان نوجوان در مقایسه با داستان بزرگسالان تفاوت هایی زیادی دارد ممکن است قهرمان بازیها و خیالبافیها در داستان بزرگسالان عیب به شمار آید و همچنین ماجراجویی در داستان نوجوان یا همان عیبها ،حسن داستان به حساب می آیند . دنیای نوجوان دنیای عجیبی است پر از خیالبافیهای که با تخیل تفاوتهایی دارند و با خیال پردازی نوجوان در خیال خود خودش را یک قهرمان و یک الگو قرار میدهد و حوادث و ماجراهایی در خیال خود می آفریند که برایش شیرین است .گویی آن حوادث را تجریه کرده است در حالی که می داند در دنیای واقعی از این چیزهانیست نویسنده ی نوجوان اگر دنیای نوجوانان خوب بشناسد بخصوص نیازهای روحی نوجوان عصر خود آشنا باشد می داند چه بنویسد که مورد توجه خواننده اش قرار گیرد .

13-  آیا می‌توان با دادن فرمول هایی به افراد (منظورم از آموزش داستان‌نویسی، بٌعدِ فرمولیزه وکلاسه‌بندی‌شده آن است )از کسی داستان‌نویس ساخت؟

این سوال از آن سوال هایی است که به قول سعدی باید گفت: چو دانی و پرسی ؟سئوالت خطاست !؟

یعنی می خواهم بگویم سوال کننده خود می داند که نمی توان با کلاسهای داستان نویسی نویسنده ساخت من یک مثال برای شما می زنم که به همه اینها می شود پاسخ داد هر انسانی می تواند هر هنری را در حد (فن) یاد بگیرید بد خط ترین آدم می تواند در کلاس خطاطی یا خوش نویسی برسد به جایی که استاد خوشتویسی شود اما هنرمند نمی شود اگر همین خوشنویس بتواند با خلاقیت های که دارد فن آموخته شده را دگرگون کند و تحولی در آن ایجاد کند می تواند خوشنویسی را تبدیل به هنر کند . هر ادم بی استعدادی می تواند پیش یک استاد در یک کلاس درس موسیقی بیاموزد او اگر بتواند از خود یک آهنگ فی ابداهه بنوازد آنوقت می شود هنرمند . آموزش اصول نوشتن داستان هم در کلاس محال است . و از آنجا نویسنده و شعر بیرون نمی آید مگرآنان که از قبل استعداد هایی را در خودشان داشته اند در کلاس اصول را آموخته اند که اگر آنها کلاس هم نمی رفتند با خواندن داستان می توانستن داستان نویس بشوند بهترین کلاس برای شاعر و نویسنده و جوان همان کتاب و داستان و شعر است راه دیگیر نیست . و در مواردی حتی اگر یک نیوسنده شاعر که ذاتاً نویسنده شاعر است اگر بعد کلاس ها شرکت نکند بهتراست یا اصلا دانشگاه نرود و یا اگر می روند در رشته ادبیات درس نخواند مثلا خواندن دروسی مثل هنر،موسیقی ،تئاترو... در دانگشاه اگر کتابهای خوبی در اختیار استادان باشد برای تدریس و یا استادان خودشن اهل قلم باشند بی شک می توانند استعداد های شکوفا کنند در غیر این صورت ممکن است تاثیر معکوس داشته باشد . بزرگترین نوینسدگان و شاعران جهان اغلب کسانی بوده اند که سوال کلاسیک یا آکادمیک کمی داشته اند یا دانشگاه را در میانه راه رها کرده اند یا رشته ای را خوانده اند که ربطی به هنرشان نداشته است به هر حال می خواهم در یک جمله بگویم  که این کلاس ها راه بجایی نمی برد

14-شاعر کودک در شعر بیشتر دنبال چه چیزی است؟ نشاط ‌آور بودن، سرگرم‌کننده‌بودن یا آن تعهداتی که ادبیات برای مخاطب خود قائل است؟

چه عجب که سوالی هم درباره شعر و جنبه شاعری بنده شد همه چیزهایی که گفته در داستان وجود دارد شامل شعر هم می شود ادبیات اگر خوب نوشته شده باشد می تواند در عین حال که  خواننده را سرگرم کند او را شورونشاط هم ببخشد و نیز پیامهای نویسنده شاعر را به ذهن مخاطب منتقل کنند . شعر البته مقوله است دیگر که در آن هم لذت بصری و هم لذت سمعی وجود دارد برای همین بلند خواندن شعر مرسوم است و نیز نگاه کردن به شکا و قالب و کلمات هم موثر است و البته در مورد گروههای مختلف سنی هم قضیه تفاوتهای دارد . و این سوال جوابی شایسته دارد که به وقت بیشتری را می طلبد انشالله در یک فرصت جالب باید در این باره به صورت اختصاصی صحبت کنیم .

15-از نویسنده گان ادبیات داستانی آثار چه کسانی را بیش تر می پسندید وچرا؟

آثار هر نویسنده ای ویژگی های خود را دارد و هیچکدام  با هم قابل مقایسه نیستند ولی هستند نویسندگانی که توانسته اند در ادبیات کودک و نوجوان صاحب نام شوند و بیهوده و آسان این نام رابه دست نیاورده اند و من دست همه ی کسانی که از طریق نویسندگی امرار معاش کرده اند و صاحب نامی هستند می بوسم .

16-وضعیت داستان نویسی نوسندگان استان اردبیل را چگونه ارزیابی می کنید ؟

 من آشنایی زیادی زیادی با آثار جوانان نویسنده اردبیل ندارم ولی می دانم که بیشترین نویسندگان درجه اول کشور و در حیطه ادبیات کودک و نوجوان از اردبیل برخاسته اند علاوه بر تصویر گران بزرگ در اردبیل به دنیا آمده اند و اکنون اسم و رسمی دارند . نویسندگانی چون محمد رضا بایرامی ،داوود غفارزادگان،مهرداد غفارزادگان،امیرحسین فردی و جعفرابراهیمی (خودم که هم شاعر،نویسنده،وپژوهشگر هستم ) و از جوانترها محمد حسن حسینی (شاعر و نوسنده) و بسیاری نویسندگان دیگر که اردبیلی هستند . و آقای سید رضا سید حسینی مرحوم که مترجمی زبر دست و پژوهشگری بزرگ بود و بسیاری از عزیزان دیگر اردبیلی اند


سربازچیلیق

$
0
0

 

قایناق شخص :رحمتلیک گولگزننه(گردشی )

یازان : سولماز پورنعمت

چاپ شده در هفته نامه فردای ما (اورمیه)

 سربازلیغا گئدن جاوان ، ایکی ایللیک خیدمتینی قوتاراندان سونرا همان اعزام اولان آیدا سربازلیق پالتارینی دوٌوولته تحویل وئریردی و ساغ سلامت عائیله قوجاغینا قاییدیب کیمی آتا ، آنادا اوغلونون خیدمتدن قورتولماسینا گوٌره قوربانلیق کسیب ، قوهوم قونشو و اقرابالارا پایلاردیلار.......

اوزاق منطقه ده خیدمت ائدنلر کی گاهدان آلتی آی ، و بیر ایل و حتی ایکی تامام ، عائیله دن اوزاق قالیردیلار مکتوب واسیطه سیله بیر بیرلرینن احوالاتیندان خبردار اولوردولار ، یازی پوزودان محروم اولان عائیله نامه نی میرزه یه یازدیریب اوخوتدورایدیلار . مکتوبلار چاپار واسیطه سیله مقصده چاتدیریلیردی البته مکتوبدان علاوه ( سربازلارا ) پول و یوندن توخونموش کوٌینک ، الجک، جوراب ، و باشقا شئی لره گوندریلیردی.

بو آچیق مسئله نی نظره آلاراق کی مملکته خیدمت ائتمک هر بیر کیمسه یه میللی بیر وظیفه دیر آنجاق او عائیله نین کی ایشلی یه نی خیدمته گئدیریردی قورتارانا کیمی مالی جهت دن مضیقه ده اولوردولار.

اسکی ایللرده سربازلیق یاشینا چاتان جاوانلارین آدی پاسگاه طرفیندن کندین آق ساققل لارینا اعلان اولونوردو کی سرباز عائیله سینی خبردار ایله سینلر . سرباز دا خبری ائشیدن کیمی اوٌزونو وطنه خیدمت ائتمه یه حاضر لاییردی . آدی چیخانلار هانسی آیدا دونیایا گلمه سینه باخمایاراق ایل ده بیر دفعه ( بیر بورج دا ) اعزام اولونوردولار.

سربازخانادا یئرین آزلیغی و یئیینتی موادین چاتمامازلیغی سبب اولوردو هر دن سربازلارین بیر سیراسی دوٌولت طرفیندن عفو ائدیلسین لر.

 

سربازلار دوزولوب کوچه باشینا  ..... گوروبپان توو وئریر مینین ماشینا

سروان اوغلان سروان اوغلان ...... دوروم اولوم سنه قوربان

یاتمیشدیم اویاق ده ییلدیم ....... من سنه لایق ده بیلدیم

-         سرباز گلیر آشا آشا ....... پوتون لاری ده ییر داشا

-         جانمی قوربان ائیلرم .... گلرسن قوناق ائیلرم

-         باشین یئغناق ائیلرم ..... ییغارام ائل طایفامی

-         دوٌوری گول بزرم ....... قاباقیندا قند ازرم

-         سروان گلیر قطار قطار ...... قاطار لاری یولدا یاتار

-         آش گل آش گل بو داغلاری ...... دانیش دیلی نین قوربانی

-         گئدیرم دریایا اوزومو آتام ..... سویوندا غرق اولام لٍهینه باتام

-         آش گل آش گل بو داغلاری ....  دانیش دلی نین قوربانی

-         ساوالانین دیبینن اویدوم .... مژمهی ده ناهار گویدوم

-         اوجا داغین باشینداسن .... اولدوز کیمی پاریللارسن

-         گئدنده کوسولو گئتدی ..... گلنده نئجه دیندیرم

-         گلستان باغندا آلاق ائیلرم ....... گلندن گئدندن سوراغ ائیلرم

-         گلستان باغیندا گول اکن جانیم .... گول لرین دیبینه سو سپن جانیم

-         گلستان باغی توکر یارپاغی .... سینمه چکیلیب آیریلیق داغی

-         آی اوجا داغلار کولگلی باغلار ..... من غریب اولسم منه کیم آغلار

-         چکیل قال کیناردا داغلار ..... قوی سفره گئدن گلسین

-         قوی الی الیمه ده یسین                                   

-         سرباز گلیر آشا آشا .... پوتون لاری ده ییر داشا

-         آنا دور اوتاغی دوشه .... اومودوم وار بورا دوشه

 

عکس تاریخی

خیاوان اوشاغلاری

$
0
0

منیـــــم بالام ، سنیــــن بــالان ، بوتـــون انسان اوشاغلاری

شیریــــن‌دیلــر ، آجیــــدیـــلار ، حقّیــــن شیطان اوشاغلاری

 یانلارینــدان  سایمــــازیـــانا  سوووشمـــــایاق  چیچکلـــرین

سایمــــازیانا  سوووشمــاقلار سیخیـر مـامـاناوشاقلاری

 کولک اسیر ، شیمشک چاخیر ، تک قــــویمایاق  بوگوللری

قیش دوْندورار ، ایستی وورار ، بوغار دومان  اوشاغلاری

 توستوچولر ، اویونبـازلار ، چاپـــوچولار ، تــــوْر قوروبلار

اژدها تک  اووسونلاییب  اوتـــار خـــوخاناوشاغلاری

 یــــاواش دانیش  عـــارسیزلارین   نشئه‌لری   پوزولماسین

قــارینپــالاردرک ائتمــزلـــر  آج دولانــــان  اوشاغلاری

 قــــوی شئلله نسین  روباخوارلار  شومینــــه‌نین  قیراغیندا

نـــه آنــــلاییر ایمـــــانسیزلار  چـؤلـــده یاتــــان اوشاغلاری

 چوخلاریمیز  بؤیودوکجـه هم کار اولـــدوق  همـده کی کوْر

ائشیتمه دیک ، گؤرنمـــه‌دوک ، چوخلو زامان اوشاغلاری

 هاردادیـــلار ؟  زندانـــلاردا ؟  پانسیــــوندا ؟  لات خانادا ؟

اوره‌ییمــــــی  بتــــر  سیخیـــر  بو خیــــاوان  اوشاغلاری

 «نیراوغلـــونون» اوره‌یینه  درد چؤکوبـدو شاد اولماز کی

گؤزلری تک چـــوخ ایسته‌ییر  یاخشی یامــان اوشاغلاری 

هر قاپیدان بیر سوز

$
0
0

جدید ترین نوشته محمد علی اوجاقی نیارق در قالب کتاب با نام ” هرقاپیدان بیر سوز ” منتشر و در دسترس علاقمندان قرار گرفت.

 آقای محمد علی اوجاقی نیارق نویسنده ، پژوهشگر و شاعر توانای نیارق هستند که در دنیای مجازی نیز با  نام ” نیارق پژوهی “فعالیت مینمایند . ایشان با انتشار بسیاری مقالات در نشریات  کشور خصوصا نشریات اردبیل دین خود را نسبت به خواستگاه خویش باغرو و اردبیل ادا نموده و اخیرا نیز کتاب ” تاریخ منطقه ” را در دست تالیف دارند .

کتاب جدید ” هرقاپیدان بیر سوز ” همانگونه که از نامش پیداست خاطرات و حکایات و اشعار حکمت آموزی است که سینه به سینه نقل شده و اکنون از هر دری توسط مولف گرد آوری و در دسترس خوانندگانش قرار داده است .

البته ناگفته نماند طبق شنیده های قبلی که علاقمندان به نوشته ها ، و اشعار ایشان بیان میکردند نام این کتاب به عنوان ” هر قاپیدان بیر سوز     هر اوجاقدان بیر کوز ” بوده کهامیدو.اریم دلیل اختصاری شدن آن را  خود نویسنده توضیح دهند

با آرزوی موفقیت برای نویسندگان محترم و خوانندگان عزیز که جامعه را با زوایای ناشناخته دنیا آشنا میسازند

منبع:سایت رسمی نیارا

فرهنگ مردم انگوران

$
0
0

جدید ترین نوشته محمدعلی نقدی  در قالب کتاب با نام ” فرهنگ مردم انگوران” منتشر و در دسترس علاقمندان قرار گرفت.

 آقای محمدعلی نقدی نویسنده ، پژوهشگر و شاعر توانای زنجانی  هستند که قبلا کتابی باعنوان چیله گئجه سی انتشاردادند. ایشان کتاب های دیگری نیزدر دست  انتشاردارند.

کتاب جدید ” فرهنگ مردم انگوران” همانگونه که از نامش پیداست اشعار،حکایات ،بایاتی ها ،لالایی هاو... است که سینه به سینه نقل شده و اکنون  توسط مولف گرد آوری و در دسترس خوانندگانش قرار داده است .

با آرزوی موفقیت برای نویسنده جوان زنجانی

Viewing all 240 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>