باز نشر
خدابخش حسامیدر سال۱۳۴۴خورشیدیدر روستای “یوزباشی” پیله رود نمین دیده به جهان گشود.خدابخش در اوان کودکی مادرش را ازدست داد،چند سال بعد او به تهران مهاجرت کرد و بعد از اخذ دیپلم در تهران، لیسانس خود را در رشته علوم ریاضی از دانشگاه شهید چمران اهواز دریافت نمود و بعدها برای ادامه تحصیل به کمک برادرانش به روسیه رفت و فوق لیسانس ریاضی را از دانشگاه دولتی مسکو اخذ و دکترای خود را در رشته ریاضیات از دانشگاه دولتی مسکو (MSU) دریافت نمود، اواخر تحصیلشان بود که با خانم “تاتیانا” که همکلاسی خودش در دانشگاه بود آشنا گشت و با او ازدواج نمود و این زوج خوشبخت صاحب سه دخترشدند دکتر خدابخش حسامیبه وطن بازگشتن تا علم و دانش خود را نثار وطن و علم اندوزان آن نماید و بهمراه همسرشان که از دانشمندان علوم ریاضی جهان به حساب میآیند عازم ایران شدند .درحال حاضر دکتر خدابخش حسامییکی از اعضای هیئت علمیدانشگاه شهرکرد هستند.
سوابق دکتر خدابخش حسامیپیله رود :
دانشگاه شهرکرد : استادیار (سپتامبر ، ۲۰۰۱ – ژانویه ، ۲۰۰۸)
دانشگاه شهرکرد : دانشیار (ژانویه ، ۲۰۰۸ – تاکنون)
معاون مدیرکل دانشکده علوم پایه (سپتامبر ، ۲۰۰۴ الی اکتبر ، ۲۰۰۵)
پژوهشگاه علوم بنیادی (IPM) ، تهران : دانشیار پژوهشگر (۲۰۰۲ الی ۲۰۰۳ ، ۲۰۰۴ – تاکنون)
پژوهشکده علوم بنیادین ، تبریز : جایگاه پژوهش (۲۰۰۳ الی ۲۰۰۴)
پژوهشگر افتخاری از چهار محال و بختیاری استان ایران (۲۰۰۶)
همچنین ایشان عضو انجمنهای ریاضی ایران (IMS)، آمریکا (AMS) و (MAA) و جامعه فیزیک ایران میباشند.
دکتر تاتیانا حسامیپیله رود :
خانم “تاتیانا حسامی” در سال ۱۳۵۲ خورشیدی مصادف با سال ۱۹۷۳ میلادی در شهر “موگلیف۱” کشور بلاروس۲بدنیا آمد، کارشناسی ارشد علوم ریاضی خود را در دانشگاه دولتی مسکو دریافت نموده و دکترای خود را در رشته ریاضی در دانشگاه دولتی مسکو روسیه اخذ نمود.گذر روزگار پای این دانشمند علوم ریاضی را به ایران کشاند.دکتر تاتیانا در مسکو با جوان ایرانی بنام “دکتر خدابخش حسامی” ازدواج نمود،سپس به درخواست همسرش به ایران زمین،مهد تمدن و فرهنگ آمده و سپس فامیلی خود را بمانند همسرش حسامیپیله رود انتخاب میکند.عشق و علاقه به همسر سختیها و مشکلات غربت را برایش سهل نمود و در حال حاضر مشغول تدریس در دانشگاه دولتی شهرکرد میباشند.دکتر تاتیانا حسامییکی از ریاضیدانان برتر دنیا بشمار میآیند.
۱-موگلیف “Mogilev” یکی از بزرگترین مراکز صنعتی و فرهنگی کشور بلاروس بحساب میآید. این شهرستان دارای بزرگترین کارخانههای نساجی و ریسندگی و الیاف شیمیائی در بلاروس میباشد.
۱- بلاروس یک سرزمین دور از دریا در اروپای خاوری است، که با کشورهای روسیه،اوکراین،لهستان،لیتوانی و لتونی هم مرز میباشد . پایتخت آن شهر میسینک است و شهرهای مهم دیگر آن : برست، گرودنو،گومل، موگلیف و ویتبسک هستند.در بیشتر دوران تاریخ، این ناحیه که هم اکنون تحت عنوان بلاروس شناخته میشود، بخشی از سرزمینهای دیگر بود که از آن جمله میتوان به دوک نشین پولاتسک،دوک نشین بزرگ لیتوانی،همسود لهستان-لیتوانی و امپراتوری روسیه اشاره کرد. نهایتاً، در سال ۱۹۲۲، به یک جمهوری در اتحاد شوروی تحت عنوان بلاروسیه SSRتبدیل شد . این جمهوری به طور رسمیدر ۲۷اوت ۱۹۹۰، حاکمیت خود را اعلام نمود ، و در پی فروپاشی کشور شوروی ، استقلال خود را به عنوان جمهوری بلاروس در ۲۵اوت ۱۹۹۱اعلام نمود. از لحاظ رسمی، این کشور تحت عنوان جمهوری بلاروس شناخته میشود. در حالی که نام کوتاه آن بلاروس است. از لحاظ تاریخی، نام این کشور در زبان انگلیسی به ” روسیه سفید ” اشاره شده است. اما این نام دقیقاً درست نیست؛ ترجمه درست آن عبارت است از:”روتنیای سفید” (ناحیهای در اوکراین)؛ که این اقدام (نادرست) تا امروز نیز در زبانهای دیگر نیز تداوم یافته است.نخستین کاربرد شناخته شده از کلمه ” روسیه سفید ” راجع به بلاروس در اواخر قرن شانزدهم از سوی فردی اروپایی به نام جرومیهورسی صورت گرفت. او این اصطلاح را برای تشریح امپراتوری ایوان آزارنده بکار برد. طی قرن هفدهم،تزارهای روسی از عبارت ” روتنیای سفید ” استفاده نمودند که تلاش میکردند میراث خود را از (سرزمین) همسود لهستان- لیتوانی بگیرند. پس از آن که این همسود فروپاشیده شد، سرزمینهایی که هماکنون بلاروس را تشکیل میدهند به طور رسمیتحت عنوان ” بلاروس ” و” بلاروسی ” نامیده شدند و این نامها جایگزین نامهای ممنوعه “لیتوا ” و ” لیسوینی” بودند و کاربرد آن شدند. این کشور هنوز هم متحمل آثار انفجار هستهای در حادثه چرنوبیل در سال ۱۹۸۶میباشد ، که در همسایگی جمهوری سوسیالیست شوروی اوکراین قرار داشت.
سوابق :
تدریس در موسسه الکترونیک و ریاضیات مسکو : استادیار (۱۹۹۵-۱۹۹۸)
تدریس در دانشگاه شهرکرد : استادیار (سپتامبر ، ۲۰۰۱ – ژانویه ، ۲۰۰۹)
تدریس در دانشگاه شهرکرد : دانشیار (ژانویه ، ۲۰۰۹ – تاکنون)
موسسه مطالعات و تحقیقات در فیزیک نظری و ریاضیات (IPM) ، تهران : دانشیار پژوهشگر (۲۰۰۲ – ۲۰۰۳ ، ۲۰۰۴- تاکنون)
پژوهشکده علوم بنیادین ، تبریز : جایگاه پژوهش (۲۰۰۳ – ۲۰۰۴)
همچنین ایشان عضو انجمنهای ریاضی ایران (IMS)، آمریکا (AMS) و (MAA) میباشند
منبع : روزنامه صبح سبلان- ویژه نمین - سولمازپورنعمت